KJÆRE GJEST

Vårt kinesiske kjøkken representerer to av de største provinsene i Kina, «Szechuan» og «Kanton».  Hver provins har sine særtrekk i rettene, som skiller dem fra hverandre.

Szechuan’s kjøkken har en stil med opprinnelse i Sichuan-provinsen i sørvestlige Kina hvor maten har mye smak, og er ofte relativt sterk. Vanlige krydder inkluderer chili, hvitløk, ingefær, gul løk og et utvalg av pepper – typisk er det såkalte Szechuan-pepper som har en distinkt smak og er å få som eget krydder. Mange nordmenn har lært seg å sette pris på denne litt «hotte» varianten – kanskje det kommer av vårt kalde klima?

Kantonesiske retter kommer fra området rundt Kanton i det sørlige Kina. Enkel matlaging og subtile kryddervarianter lar de gode råvarene og den naturlige smaken skinne igjennom og spille hovedrollen uten at krydder og smakstilsettinger får dominere. Det krydderet som brukes i kantonesisk mat har en tendens til å være aromatisk og enkel: ingefær, salt, soya, hvit pepper, vårløk og risvin er ingredienser som ofte går igjen i retter fra Kanton.

Enten du skal ferie bryllup, bursdag, konfirmasjon, ha julebord eller bare samle gode venner til festlig lag, … Så ordner vi i stand mat og drikke etter deres ønsker.

请享用!

Velkommen!